Bár vadon termő gyümölcsök a múltban főleg az erdőben fordultak elő, ma már számos  fajta megterem a kertben is. Az áfonya, málna, szeder, szamóca, kedves a kutya vad ősének is (a farkasnak). Számos olyan anyagot tartalmaz, amely jó hatással van a kutya egészségére és a BARF táplálkozásnál nagyon fontos.

Áfonya a Barf eledelben

Az áfonya kicsi, sötétkék és lila édes bogyók. Ezek kiváló forrása a C, B1, B2, B3, B5, B6, B7, A, E vitaminoknak és a folsavnak. Az antioxidáns hatás védi a kutyát a szabad gyököktől és a ráktól. Az ásványi anyagok közé tartozik a vas, kalcium, foszfor, jód, kálium, nátrium, cink, magnézium, mangán és kálium.

Barf eledel és a málna

A málna alkalmas a kutyák számára, mert sok vitamint tartalmaz, mint a C, B1, B2, B3, B5, B6, P, E és folsav. Szintén fontos ásványi anyagokat tartalmaz – kalcium, magnézium, kálium, mangán, pektin, molibdén, jód,  szelén,  kálium, vas, foszfor és egyéb elemek. 100 grammos adag 1 g fehérjét, 5 g cukrot és 0,58 g zsírt tartalmaz.

Földi szeder

Úgy, mint a fekete áfonya és málna tartalmaz B, C, E,  A vitaminokat. Az ásványi anyagokból kalciumot, cinket, rézt, jódot, vasat, káliumot, foszfort, nátriumot és magnéziumot tartalmaz.

Eper

Az eper, a fent említett vitaminokon kívül, a véralvadás szempontjából fontos K-vitamint is tartalmaz. Az ásványok és szerves savak széles választékát is tartalmazza.

Az erdei gyümölcsök számos vitamin és ásványi anyag forrása, amelyek nélkülözhetetlenek a  kutya egészségéhez, támogatja az immunrendszert, keringési rendszert és véd a rákos megbetegedések ellen. Ráadásul nem tartalmaznak koleszterint.

A felnőtt kutya napi adagjában a gyümölcs és a köret 30% -ban kell jelen lennie . A gyümölcs több cukrot tartalmaz, mint a zöldség, így az adagja kisebb.

Ha teheted termelj ki magadnak és a kutyádnak saját epret, málnát, szedert vagy áfonyát.