A BARFolásnál ajánlott a kutyáknak nagyobb mennyiségű húst és húsoscsontot adni. Számukra ez mégis természetesebb, mivel az emésztésük ehhez alkalmazkodott, és a csontok rágásával tisztítják a fogaikat is. Azonban nem mindig lehetséges a kutyaeledel ilyen módon történő etetése. Ezért van különböző darált hús, csont és belsőségek keveréke, hogy a nyers táplálékot élvezhesse minden kutya, függetlenül a korától és az egészségi állapotától.

A darált hús előnyei

A darált húst kutyád számára finomra őrölten, vagy durvára őrölten vásárolhatod meg. A tiszta darált izmon kívül kapsz még  darált húst, csont és porc keveréket vagy darált belsőség keveréket.

Ezek a keverékek tökéletesen alkalmasak olyan kutyák számára, amelyek nem hajlandók csontokat vagy belsőségeket enni. A darált húsban szépen tudod álcázni a reszelt zöldséget vagy gyümölcsöt, és ez jó a válogatós kutyák számára, amelyek nem eszik meg a köretet.

Mely kutyák számára alkalmas a darált hús?

Alapvetően a darált húst szinte minden kutya számára alkalmas. De vannak olyan kutyacsoportok, amelyek több okból is értékelni fogják a darált húst. Nézzük meg, hogy milyen kutyák számára a legalkalmasabb a darált hús.

Kölyök kutyák

A kölyök kutyáknál, amelyeket az elejétől BARF-al etetsz a finomra őrölt husi szinte tökéletes. Például a darált marhahúst már a harmadik héttől adhatod a kutyádnak.

Idősebb kutyák

A öregebb kutyusoknál előfordulnak a fogproblémák, de az öregséggel kapcsolatos egyéb egészségügyi problémák is. Különösen a csontok rágása nehéz lehet számukra, és ezért jó, ha darált hús és csont keveréket adsz neki, hogy az biztosítsa a nélkülözhetetlen vitamin és ásványi anyagok ellátását.

Beteg kutyák

A fiatal kutyáknál is fennállhatnak az egészségügyi problémák, amelyek megakadályozzák őket abban, hogy nagyobb darab húsokat és csontokat egyenek. Számukra megfelelő a darált hús.

Kutyák a felépülés idején

Finomra darált húst kell adni olyan kutyáknak, amelyek műtét után lábadoznak. A darált husika elég energiát ad a kutyának, de nem terheli meg az emésztőrendszert, ami gyenge a kábítószerektől

Kutyák, amelyek BARF-al kezdtek

A nyers eledelre való átmenetnél ajánlott kis darab húsokkal kezdeni, amelyeket fokozatosan kell növelni. De kezdheted darált hússal, majd adj hozzá a darált csontokat is. Ez egy jó módja, hogy a kutya megszokja a csontokat.