Bár a görögdinnye édes, és a legtöbb ember gyümölcsnek hiszi, valójában a sütőtök családjába tartozó zöldség. Mégis, egyes szakértők azt állítják, hogy ez egy gyümölcs, mert a dinnye ehető része a termés, nem pedig gyökér, levél vagy szár.

A kérdésre adott válasz: ehet-e a kutya görögdinnyét, határozottan IGEN. Sok pozitív ok van arra, hogy miért iktasd be a kutya étrendjébe  a görögdinnyét. 100 gramm csak 0,2 g zsírt tartalmaz és koleszterint nem tartalmaz, így túlsúlyos vagy elhízott kutyáknak is alkalmas. A 90% -os víztartalom segít a kutyának fenntartani az ivási rendszert és biztosítja a megfelelő vesefunkciót.

A vitaminokból C-vitamint, B6 és A-vitamint tartalmaz. A-vitamin a növényekben beta-karotin formájában található, amelyből a kutya létrehozza az A vitamint.  B6 elengedhetetlen a fehérjék anyagcseréjénél. A görögdinnye káliumot, kalciumot, nátriumot és a magnéziumot tartalmazza. Kálium hiányában szív- és izomrendellenesség léphet fel. A nátrium segít fenntartani az egyensúlyt a savak és a bázisok között, és a magnézium segít aktiválni számos enzimet a szervezetben.

A pozitív tulajdonságok mellett negatívak is vannak. Ha dinnyét szeretnél a kutyádnak adni, először el kell távolítanod a magvakat és kemény zöld héjat. Eltömíthetik az emésztőrendszert és megzavarhatják az emésztést.

A forró nyári napokon a dinnye darabokat a fagyasztóba rakhatod, vagy szétmixelheted és bedobhatod jégformákba. A kutya biztosan örülni fog neki.

Néha a dinnye hasmenést okozhat, ezért fontos, hogy egy kis darabbal próbáld ki, hogy ez nem okoz-e problémát. A magas víztartalom növeli a kiválasztódást is. A kutya tehát gyakrabban fog vizelni.

A görögdinnye nem fontos része a BARF ételnek, de kiváló a jutalom formájaként. Tehát nyáron nyugodtan adj a kutyádnak ebböl az alacsony kalória tartalmú finomságból.