A legelterjedtebb hús fajta a marhahús, a csirkehús, a pulykahús, a sertéshús és a halak. Gazdagítsd a kutyád ételeit, bárányhússal, nyúlhússal, kacsahússal, strucchússal, lóhússal vagy vadhússal.

Bővebb információkat minden eggyes hús típusról az , e-shopban szereplő kategóriákban olvashatsz.

Hogyan kell megfelelően adagolni a húst?

Minden hús fajtát javasolt legalább 48 órára befagyasztani. Elpusztítja a húsban található parazitákat. Ha jó forrástól vásárolsz, nem történik semmi, ha itt-ott friss húst adsz a kutyádnak. Nem is beszélve arról, hogy a kutyák gyomra sok parazitának ellenáll. Vigyázz az ellenőrizetlen vadhúsra.

A húst ideális, ha nagyobb darabokban adod, így a kutyának használnia kell a fogait is. A kutya gyomra a nagyobb darab húsok emésztésére képes, de épp ellenkezőleg a zöldségeket fel kell darabolni, vagy lereszelni, hogy abban meg tudja emészteni. Természetes, hogy nem minden kutya képes megbirkózni a nagyobb darabú húsokkal, például az öregebb kutyák. Ezeknek apró darabokra vágott húsokat, vagy darált húsokat kell adni.

Milyen előnyökkel jár a kutya friss hússal való etetése?

A kutyák túlnyomórészt húsevők. Nem tiszta húsevők, mint a macskák, de az eledelük fő összetevője a hús, csontok és belsőségek. Farkasok a természetben azonban gyógynövényeket, gyümölcsöket is esznek. Ezért is jó, hogy házi kedvenceinknek egy kis köretet adsz.

A kutyáknak emésztőrendszere alkalmas az ilyen élelmiszerek emésztéséhez. A nyers eledeleknek köszönhetően a kutyád egészségesebb lesz, a bundája szebb lesz és nem eszik meg akármit, ami a gyárilag előállított granulátumokban megtalálható.

Természetesen léteznek nagyon minőségi granulátumok, de a nyers táplálék a legtermészetesebb módja a kutya etetésének.

És a legfontosabb dolog, hogy az étrendet a kutyádnak legmegfelelőbben tudod összeállítani. Ami tökéletes olyan kutyáknál, amelyek allergiásak, vagy szeretnének lefogyni vagy meghízni. Egyszerű, olyat adsz nekik amire szükségük van és amitől boldogok és elégedettek lesznek.