A tészta egyike annak a köret fajtának, amelyet kutyádnak adhatsz. Szénhidrátokat, kevesebb fehérjét és zsírt, B-vitaminokat és ásványi anyagokat, például kalciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaznak. A kutya tésztával való táplálása nem szükséges, de hasznos lehet. Ezért, ha úgy gondolod, hogy szeretnél tésztát adni a kutyádnak, olvasd el, hogy miért is add a kutyádnak és különösen, hogy mely kutyák számára alkalmas a tészta.

Milyen tésztafajtákat adhatsz a kutyádnak?

A tészták választéka nagyon széles. Választhatsz a klasszikus és az etető tészta között. Ezen kívül vannak különböző fajták, mint a tojásos, tojás mentes, teljeskiörlésü, stb. A teljeskiörlésü tészta fajta a legjobb választás a magasabb rost-  és vitamintartalma miatt.

Miért is kell tésztát adni a kutyának?

A tészta egy nagyon jól emészthető köret fajta. A kutyákat jól betelíti, és energiájukat fokozatosan szabadítják fel, ami különösen hasznos az aktívabb kutyáknál.

Milyen kutyánok szolgálni tésztát?

Köztudott, hogy a tészta tökéletes olyan kutyák számára, amelyek meg szeretnének hízni. Azonban, ahogy fent említettük, alkalmasak a terhelés alatt álló kutyáknak is. Add hozzá a napi eledelhez, olyan kutyáknak is, amelyek egeész évben kint vannak, különösen télen.

Mikor nem ajánlatos a tészta?

A túlsúlyos kutyák esetében a tészta nem a legjobb választás. Vigyázz az érzékeny emésztésü kutyákra. Az ilyen kutyáknak a nagyobb adag tészta hasmenést okozhat. A tészta nem jó a gluténre allergiás kutyák számára, kivéve a glutént nem tartalmazó kukorica tészta.