Vad hús

Főoldal/Vad hús

Ez a hús vad állatokból szármozik – szarvas, dámvad, vad nyúl, vadlúd, fácánok, vaddisznó és így tovább.

Vad hús

Vad hús nagyon tápláló kutyák számara, amely körülbelül 20% fehérje és 3% zsírt tartalmaz. Magasabb ásványi anyagok tartalma van (nátrium, kálium, vas, foszfor), és a B-vitaminok, mint a háziállatok húsábon.

Az alacsony zsírtartalomnak köszönhetöen könnyen emészthető. Helyénvaló a lábadozó diéták részeként, és kölyök kutyáknok négy hetes korig. Mivel a vadon élő állatok teljes mértékben meg lehet fertőzve parazitákkal , nagyon óvatosnak kell lenni, ha etetési hús ellenőrizetlen forrásokból szármozik. Ha nem tudjuk honnént származik a hús, és hogy volte állatorvosi ellenőrzés, inkább forraljuk.

Vadhúst, valamint a háziállatok húsát, mindig jobb először befagyasztani, legalább 24-48 órán keresztül. Felolvasztott húst majd nyersen felszolgálhosuk. Az egyetlen kivétel a vaddisznóhús,  ezt minden esetben jobb átfőzni.

Vadból való csontok és belsőségek

Kutyáknak a vadból való húst kivéve más részek is beadhatók például belsőségek: szív, nyelv és a máj. Vadból való csontok pedig alkalmasak harapdálásra, így jó szórakozást is jelentenek a kutyák számára. Vadból való csontok es szarvas agancsok kiváló forrása a kalciumnak, foszfornak és más ásványi anyagoknak.

Játék, ami lehet kapni a e-shop alávetették állat-egészségügyi vizsgálat, és ezért biztonságosan alkalmazható még a durva. Forraljuk csak ajánljuk Mix darált hús játék, amelyben a maszkot a vadkan. Az egyetlen kivétel a őrölt hús MIX mert ez vaddisznóhúst tartalmaz,  ezt minden esetben jobb átfőzni.