Marhahús

Főoldal/Marhahús

Marha hús

Ez a legértékesebb fajtájú húsok kőzé tartozik. 23% fehérjét tartalmaz , amely ideális aránya a kutya emésztőrendszerének (esszenciális aminosavakat, B-vitamint, cinket, vasat és a minimális koleszterin arányt), és ezért fel lehet használni a kölyökkutya korai táplálékkiegészítőknél. Marhahús pótolhatatlan terhelés alatt lévő kutyáknak, amely szükséges tápanyagokat és energiát biztosít.

Marha belsőségek

Nagy mennyiségű ásványi anyagokat tartalmaz (vas, kalcium és foszfor), vitaminokat (A, B, D) és minőségű fehérjét – átlagosan 17%. Kutyák étrendjében ugyanúgy fontosak mint a többi osszetétel. Marha belsőségek kövérebbek mint a tiszta marhahús ezér kisebb mennyiségben kell adagolni és csontokkal kombinálni.

A szarvasmarha belsőségek közül használni tudjuk a szívet, amely nagy mennyiségű ásványi anyagokat (foszfor, kalcium) tartalmaz. Tüdőt, amely nagyon diétás és alkalmas kölyköknek 6-ik hétig. Lépet, amely sok vért és a vasat tartalmaz. Vese, mely sok vétr és számos A-B-D vitamint tartalmaz. Tőgyet, amely tej maradékot tartalmaz, különösen terhes és szoptató nőstény kutyáknak alkalmas, mint a kalcium, a foszfor és a kálium forrása. Pacal általában nagyon hasznos a kedvező kalcium és a foszfor aránynok köszönhetöen. Tovább nagy mennyiségű emésztett növényi táplálékot tartalmaznak, ami nagyon értékes a kutyanak, és könnyen emészthető.

Csontok

Kutyáknak étrendjének 20 -30 % csontokat kellene tartalmaznia. Csontok nélkülözhetetlen részük a kutya étrendének. Ezek számos ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyből a legfontosabb a kalcium. Csontokat mindg nyersen adjuk kutyáknak, soha nem főtten vagy sülten. Hússal bevont csontok a legjobbak. Nagy marha csontok ízületekel együtt megfelelőek harapásra, ezáltal élvezetes a kutya számara, és segít a fogak tisztításánál. A porc viszont kiváló forrása a kollagénnek és nagyon fontos a kutya izomrendszerének megfelelő fejlődéséhez és működéséhez.