Hal hús
Fontos hogy a halhús legalláb 3x legyen kutyák étrendjükben a héten. Halhús része a életnek fontos jód, mely nagyon fontos a pajzsmirigy megfelő működéséhez, koleszterin és karotin szintézist segíti. A karotin javítja a szőr minőségét, felgyorsítja az anyagcserét. Optimális kálcium mennyiséget tartalmaz, amely szükséges az izom összehúzódásak ellen, idegrendszer és izomrendszer megfelelő működését biztosítja, valamint a megfelelő vas felszívódását, foszfort és fehérjét, A és B vitaminokat, kövérebb halak D vitamint is tartalmaznak. Tengeri halak jódot tartalmaynak.
Hal viszonylag alacsony zsírtartalmú. Fajtól függőleg lehet 2-25%. Sok vizet is tartalmaz, körülbelül 80%, és esszenciális zsírsavakat is, amelyek kedvezően hatnak kutyánok a bőrére és szőrére.
Kevésbé kövér hal húst, minden korosztály számára alkalmas , különösen a kölyök kutyák étrendjében és a növekedésben lévő kutyáknak melyeknek fel kell hízniuk jobb a kővérebb hal húsa.
Halcsontok
Nyers halakat egésszibe adjuk a kutyáknak , fejet – csontot és uszonyokat beleértve. Halcsontok rugalmasak és hússal bevontak, így nem kell aggódnia, hogy a kutya megbántja magát.
Halakban lévő tiamináza enzim
Néhány hal olyan enzimet tartalmaz, amely zavarja a B1-vitamin felszívódását. Ilyen halak gyakori fogyasztásánál helyénvaló belekeverni sörélesztőt (Pangamin) a takramányba.
Azok a halak közé, amelyek tartalmazzák ezt az enzimet a következőek tartoznak: ponty, harcsa, ezüstkárász, dévérkeszeg és egyébek. Épp ellenkezőleg halak, amelyek nem tartalmazzák ezt az enzimet a tőkehal, csuka, angolna, pisztráng és a lazac.