A fehérjék után a zsírok a kutyaeledel második legfontosabb összetevői. Ezen kívül, biztosítják a kutya energiaforrását, a zsírban oldódó A, D, E, K vitaminokat a hormonok ellenőrzését. A kutyaolajat növények, magvak vagy halak préselésével nyerik. A legjobb minőségű a makréla, hering, tőkehal, lazac vagy tonhal olaj. A növényi olajakból alkalmasak a len, máriatövis, kókusz vagy kender. BARF-al való táplálásnál célszerű a növényi és állati olajakat cserélni.
A olajak kiváló forrásai a telítetlen zsírsavaknak, például az omega – 3 és omega – 6nak. Az omega-3 zsírsavak közé tartoznak a savas alfa-linolénsav, eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA). Az Omega-6 zsírsavak viszont tartalmaznak linolsavat és arachidonsavat. Ezek a telítetlen zsírsavak nélkülözhetetlenek a megfelelő fejlődéshez és az agy és az ízületek működéséhez, gyulladáscsökkentő hatású, pozitív hatással van a szemekre, a szőrzet minőségére és a szív- és érrendszerre.
Csukamájolaj
Az étrend alapanyagai gazdagok az omega-6 zsírsavakra, amelyek nagyobb adagban, vagy helytelen arányban az omega-3 zsírsavakhoz a szervezetben gyulladást okozhatnak. Ezért jó döntés, ha kutya étrendjét kiegészíted csukamájolajjal, amely gazdag omega-3 zsírsavakban.
Kendermagolaj
Célszerű olyan betegségeknél adagolni, mint a szorongás, arthritis (ízületi gyulladás), hátfájás, rohamok, a rákos megbetegedések.
Lenmagolaj
Ez egy kiváló omega-3 zsírsav forrás. A BARF étrendben alkalmas az omega-6 zsírsavak megfelelő kiegészítéseként adni.
Máriatövis olaj
Erősíti az immunrendszert, javítja az emésztést és az étvágyat. Máriatövis jótékony hatású a vesebetegségek kezelésénél, cukorbetegségnél, hasnyálmirigy-gyulladásnál és a rákos megbetegedéseknél.
Kókuszolaj kutyák számára
Sok pozitív aspektusa van. Laurinsavat tartalmaz, amely antibakteriális, gombaellenes és vírusellenes hatást fejt ki. Ezt rákenheted a sebekre a bőrre és a mancsokra, vagy add hozzá az étrendhez
Lazacolaj
Ez egy természetes telítetlen zsírsav tartalmú különösen az EPA és a DHA halolaj kutyák számára. A megfelelő lazacolaj kiválasztásakor fontos, hogy hidegen sajtolt legyen.
A növényi vagy állati eredetű olajakat táplálékkiegészítőként kell használni, és az ajánlott adagolást nem szabad túllépni. Az is fontos, hogy a legminőségesebbet válaszd, amely hideg sajtolt.